Oliehandel.BE over: KOELVLOEISTOFFEN


Koelvloeistof is een kant en klare vloeistof gemaakt van een bepaald type glycol gemengd met gedemineraliseerd water. Het kan dan gaan om de basis, Mono Propyleen Glycol (MPG) of Mono Ethyleen Glycol (MEG). Andere mogelijkheden zijn silicaathoudende koelvloeistof of silicaat-vrije koelvloeistof.

De VAG-groep gebruikt vaak de volgende benamingen: G11, G12, G12++ en de nieuwste G13. De eerste herkenbaarheid van de koelvloeistof is kleur. Bij veel fabrikanten geeft men bepaalde types koelvloeistof een herkenbare kleur. De kleur zegt niet altijd iets over de kwaliteit of toepassing.

KEUZE VAN KOELVLOEISTOF

Het type koelvloeistof kan per auto heel erg verschillen. Een goede werking van het koelsysteem is van groot belang voor het voertuig. Het is dus belangrijk om het juiste product te kiezen. In het onderhoudsboekje van de auto staat vermeld welke koelvloeistof geschikt is. Vaak kunt u uitgaan van de kleur die u kunt zien in het expansievaatje onder de motorkap. Maar let op, dit is geen garantie! Wie weet is de auto in het verleden met een verkeerd product afgevuld.

Voor de juiste keuze kunt u snel en eenvoudig gratis gebruikmaken van een goede online adviseur

Staat het voertuig hier niet vermeld, neem dan contact op met onze adviseurs

UNIVERSELE KOELVLOEISTOF

Een universele koelvloeistof welke bijna in alle auto’s gebruikt kan worden is Coolant XL van Eurol

Coolant -36 XL is een universele long-life koelvloeistof op basis van Mono-Ethyleenglycol en organische corrosie-inhibitoren (silicaatvrij). Deze speciale technologie is mengbaar met vrijwel alle soorten koelvloeistof zonder dat er drab wordt gevormd. Daarnaast wordt de koelende werking niet teniet gedaan.

SPECIALE PRODUCTEN

Voor extreme omstandigheden zoals de racesport, zijn er ook speciale producten beschikbaar.

Motul MOCOOL is een antivriesconcentraat voor de racesport. De speciale formule vermindert de bedrijfstemperatuur van de motor en beschermt de waterpomp tegen slijtage. Dit product bevat geen antivries componenten.

WATERVRIJE KOELVLOEISTOF

Evans Power sportsR is een waterloze koelvloeistof welke speciaal ontwikkeld is voor weg,- en racemotoren. De unieke eigenschappen voorkomen vele problemen die koelvloeistoffen op basis van water wel hebben.

DUURZAAMHEID

Wij adviseren koelvloeistof elke 3 á 4 jaar te verversen. Dit geldt voornamelijk voor auto’s ouder dan 6 jaar. De voordelen van het vervangen van de koelvloeistof zitten met name in de duurzaamheid van het koelsysteem. Door de koelvloeistof tijdig te verversen, verzekert u uw koelsysteem van een verlengde levensduur.

Share:

Whatsapp