Kettingzaagolie!

Welke olie geschikt is voor de ketting van jouw kettingzaag hangt af van een aantal factoren. Wanneer jij gelooft dat je afgewerkte motorolie op jouw ketting kan gebruiken, zal je uiteindelijk tot de conclusie komen dat dit een kostbare “bezuiniging” is geweest. Een olie voor de ketting van een kettingzaag smeert en koelt de ketting. Deze loopt rondom het zaagblad, op de punt van het zaagblad slingert een willekeurige olie al snel van de ketting, zo ook een afgewerkte olie…verkeerde zuinigheid dus!

Een goede kettingzaagolie smeert, koelt en blijft langdurig “plakken” aan de ketting. Er zijn in grote lijnen twee verschillende types olieën verkrijgbaar voor de ketting. De nog steeds als meest verkochte versie is de minerale kettingzaagolie, daarnaast bestaat er ook een biologische kettingzaag olie. Een nadeel van biologisch afbreekbare kettingzaagolie is dat deze olie eerder gaat “koeken” en vastzitten op de ketting wanneer jij de kettingzaag niet dagelijks gebruikt. Een minerale olie is niet biologisch afbreekbaar, maar prijstechnisch gunstiger en heeft als voordeel dat deze nooit zal aankoeken, wanneer jij de kettingzaag voor een langere periode niet gaat gebruiken.

Voor een goede en betaalbare kettingzaagolie verwijzen we je graag naar onze webshop voor een groot aanbod van diverse soorten en merken kettingzaagolie. Hier vind jij ook de beste brandstof en 2T motorolie voor de kettingzaag.

Share:

Whatsapp