Het motorseizoen is begonnen!

Het motorseizoen is weer begonnen!

De eerste mooie dagen hebben we inmiddels gehad en het begint natuurlijk gelijk weer te kriebelen! Het voorjaar staat voor de deur en natuurlijk heb je dan als motorrijder zin om de weg op te gaan en om weer te kunnen genieten van de vrijheid en je motor.

Uiteraard moet je “het gevoel” weer even te pakken zien te krijgen. Laat je dus niet misleiden door je emotie om direct weer “volop” te rijden. Neem even de tijd, doe het rustig aan en wanneer je het optimaal wilt doen, doe dan eerst wat kleine oefeningen (slalom en achtjes rijden, remmentest en uitwijkmanoeuvre) op een geschikt terrein of parkeerplaats.

Denk er ook aan dat het wegdek in het voorjaar, ook al schijnt de zon, vaak nog erg koud is. Dit heeft zeker invloed op de grip van je banden.

En vanzelfsprekend zorg je er als motorrijder voor dat je motor technisch goed voor elkaar is. Niet alleen voor jouw eigen veiligheid, maar ook die van je medeweggebruikers. Remmen, banden en verlichting zijn gecheckt, olie & filters zijn vervangen, je accu is opgeladen en je kleding, laarzen en helm in prima conditie.

Natuurlijk wil jij dat je motor er piekfijn uitziet. Na een stoffige winterslaap is er hier nog wel wat te doen. Om te beginnen, ontdoe jij je motor eenvoudig van het stof en oud vuil door hem te wassen met een goede cleaner die jouw motoronderdelen niet aantasten. Daarna kan je hem eventueel poetsen en in de wax zetten. Je motor is dan beter beschermt tegen vuil en ziet er weer piekfijn uit. Voor regelmatige wasbeurten gebruik je het beste een shampoo met wax. Voor heel veel onderhouds-schoonmaakproducten voor je motor en motoruitrusting, adviseren we je eens te kijken naar de mooie en goed werkende producten van S100. Hier vind je echt alles wat jij nodig hebt om je spullen netjes te onderhouden.

Share:

Whatsapp