HELP: DE OLIELAMP VAN ALADDIN BRANDT OP MIJN DASHBOARD!?

… We horen je hersens kraken. Je weet het ook niet, hè? Gelukkig zit je niet in Lotto Weekend Millionairs. Terwijl een beetje wind in de banden ontzettend belangrijk is. Evenals je oliepeil en koelvloeistof. Een oververhitte bolide wil niemand.

LAMPJES-LESJE VAN OLIEHANDEL.NL
Oké. Men kent de dashboardlampjes dus niet. Lekker lullen van die lui van Oliehandel.nl, maar leg het dan uit. Gaan we doen.

ORANJE: Dichtstbijzijnde garage je waggie laten checken
ROOD: Zo snel mogelijk je bolide aan de kant van de weg zetten en hulplijnen inschakelen

DE LAMP VAN ALLADIN
Ja, dit is verdrietig voor oliefanaten zoals wij. Je oliepeil is te laag. Hierdoor kan je motorschade oplopen, want olie moet zorgen dat je motor lekker gesmeerd loopt. Blijft de lamp van Aladdin zichtbaar? Stoppen en je vrienden (van de Wegenwacht) bellen.

STOK IN GOLVEN
… Welk lampje brandt? Oh, je koelvloeistoflamp! Even je koelvloeistof reservoir checken. Vul eventueel je koelvloeistof bij. Oververhitte motor? Niks doen, Wegenwacht bellen!

MAN MET PITTIG GROTE BAL OP SCHOOT
Airbags of gordelspanner. Maak je nu een tikkie, dan doen de airbags het niet. Even langs de garage.

KODAK-CAMERAATJE
Je accu vindt zijn leven even wat minder leuk. Je dynamo, de stroomkabels of aandrijfsnaar heeft even een downer. Sowieso even langs de garage, en eventueel de Wegenwacht bellen.

OMGEVALLEN IJSCOHOORNTJE MET DRIE BOLLETJES
Roetfilter-issues. De uitlaat heeft een roetfilter. Even je olie peilen en even langs de garage.

BIJZONDER GEVORMD LEGO-BLOKJE
Motor- of elektronica problemen. Het gaat om de brandstofinspuiting en ontsteking. Knippert het legoblokje? Ernstig geval. Controleer het peil van de motorolie en de koelvloeistof. En de Wegenwacht een tikkie geven.

HEKSENPOT MET UITROEPTEKEN!

Dat betekent dat je een flat-tyre gaat krijgen of al hebt. Afhankelijk van het type band, zet je hem langs de kant en plaats je je reservewiel, pomp je hem ergens op of rij je als je run-flat banden hebt door naar de garage. Houdt wel een beetje rekening met je snelheid. Voor de zekerheid bel je de garage, kunnen ze de koffie alvast voor je ready zetten;)

Wil jij voorkomen dat je de Wegenwacht moet bellen met cryptische omschrijvingen van knipperende toestanden in je dashboard? Bestel je olie en smeermiddelen op Oliehandel.nl.

#datlooptgesmeerd

#oliehandel

Share:

Whatsapp