Groene aanslag?

Groene Aanslag Verwijderaar

We kunnen niet wachten, het voorjaar komt eraan, tijd om te genieten van huis en tuin! Maar voor het zover is, is er eerst werk aan de winkel. De buitenboel moet weer zomerklaar gemaakt worden. Eén van de vervelendste klussen is dan wel het verwijderen van groene aanslag.

Door het vochtige weer en te weinig licht hecht groene aanslag zich aan tegels, het meubilair en houtwerk in de tuin, maar ook aan muren, daken en ramen. In deze blog tips over het verwijderen van groene aanslag. 

Het verwijderen is zeker niet de leukste klus, maar wel één waarbij veel eer van je werk valt te behalen. Met DCO TS Groene Aanslag Verwijderaar is deze klus echter snel geklaard. Dit effectieve én veilige product, is echt ideaal voor toepassing op muren, daken, tegelpaden, flagstones, grafzerken, bielzen, tuinmeubilair, lege kassen en ramen. 

Groene aanslag zijn voornamelijk mossen en algen. Die groeien graag op relatief donkere en vochtige plekken, de herfst en winter is daar dan ook de ideale periode voor. 

Groene aanslag is in ons klimaat lastig te voorkomen. Aflopende terrassen (zodat er geen water op blijft staan) voorkomen wel iets, net als tijdig snoeien. Dit zorgt weer voor meer licht en het sneller opdrogen van natte plekken. Ook materiaalkeuze is van invloed, hoe gladder het materiaal, hoe minder aanslag zich vasthecht.

Voor het verwijderen van groene aanslag wordt vaak een hogedrukspuit gebruikt. Dat werkt op zich wel snel, maar door de hoge waterdruk beschadigen tegels, stenen en hout. Door het “open spuiten”” van de poriën komt groene aanslag uiteindelijk veel sneller terug. Ook hoor je vaak dat men huis-tuin-en-keukenmiddelen zoals azijn, zout en chloor gebruikt. Maar pas op! Deze middelen  doden niet alleen het onkruid, maar ook het andere leven in de tuin. Daarnaast zijn deze middelen schadelijk voor het milieu.  

Nu is er een veilig en effectief alternatief; de DCO TS Groene Aanslag Verwijderaar. Dit product voorkomt bovendien maandenlang de vorming van nieuwe aanslag.  

Je kunt de DCO TS Groene Aanslag Verwijderaar spuiten, gieten, borstelen of schrobben. Bij ernstige aanslag kun je de dosering iets verhogen. Deze verwijderaar is niet schadelijk voor het milieu en naspoelen is niet nodig. Wel adviseren we om het product niet direct op planten te spuiten en ook voorzichtig te zijn in de buurt van de tuinvijver. DCO TS Groene Aanslag Verwijderaar mag niet in contact komt met zeep of synthetische wasmiddelen. Die zorgen voor een negatieve invloed op de werking van het product. Raadpleeg voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

TIP

Je gebruikt deze verwijderaar het beste in een periode van droog en liefst ook zonnig weer. Probeer de klus zo te plannen dat het na gebruik van de reiniger twee dagen niet regent. Ook moet de temperatuur hoger zijn dan +5°C. 

Voordelen

  • Verwijdert én voorkomt groene aanslag. 
  • Geconcentreerd, dus zuinig in gebruik. 
  • Geen schadelijke nawerking en laat nauwelijks residu achter. 
  • Naspuiten met water is niet nodig. 

DCO TS Groene Aanslag Verwijderaar koop je bij Oliehandel!

Share:

Whatsapp