Goed- of duurkoop

Goedkoop of duurkoop?

Een term die we regelmatig horen, op straat, in de media, op de zaak en thuis.
“Goedkoop is meestal duurkoop”, maar is dat ook altijd zo?

Juist in tijden waarin olieprijzen hoog zijn, hebben wij als leverancier dagelijks te maken met klanten (zowel eindverbruikers als wederverkopers) die op zoek zijn naar “goedkope” olie. Natuurlijk zit er prijsverschil tussen vergelijkbare producten van verschillende merken en leveranciers. Maar bij gelijke leveringsvoorwaarden, verkoopomstandigheden en echt vergelijkbare producten, zullen die verschillen veelal niet erg groot zijn.

Wanneer koop jij nu eigenlijk olie voor de juiste prijs? Begin met jezelf de vraag te stellen welke olie heb je waarvoor nodig. Koop dus geen over gespecifieerde smeermiddelen, maar een producten die voldoen aan de gevraagde specificaties. Via de online adviseur op Oliehandel.NL, vind je snel op kenteken de juiste olie voor jouw personenauto. Via “zoek slim” vind je de juiste olie voor jouw motor, boot of vrachtwagen. Meestal krijg je keuze uit diverse soorten en merken. De goedkoopst geadviseerde olie voldoet bij deze check al aan de gevraagde minimale eisen.

Vind je ergens een olie die erg goedkoop is, maar waarbij je twijfelt of deze voldoet aan de gevraagde specificaties, of zeker weet dat deze niet voldoet, wees dan verstandig en maak een andere keuze. Schade en uitval door het gebruik van een niet voorgeschreven olie, is vele malen duurder dan in één keer het juiste product te kiezen.

Betaal liever iets meer, i.p.v. minder voor een olie welke niet geschikt is voor jouw toepassing. Het verschil t.o.v. een niet geadviseerde goedkope olie, verdien je heel snel terug op onderhoud, levensduur, reparatiekosten of erger! (Voorbeeld: stuk gelopen turbo is een dure reparatie). Ook zijn er tegenwoordig veel type oliën die minder wrijving veroorzaken en dus brandstof besparend werken, scheelt je op jaarbasis vele liters brandstof, dan is de rekensom toch snel gemaakt.

Lees ook onze blog over Duur of Duurzaam.

Team Oliehandel.BE

Share:

Whatsapp