Glycol en meer!

GLYCOL EN MEER

Oliehandel.BE is (ook) gespecialiseerd in de verkoop van warmteoverdrachtvloeistoffen, glycolen, antivriesoplossingen en inhibitoren voor gebruik in koel- en verwarmingssystemen in alle sectoren

Tot voor kort konden we deze groep vloeistoffen indelen in twee groepen. Vloeistoffen op basis van Ethyleen, of vloeistoffen op basis van Propyleen. Tegenwoordig is er ook een derde variant die voor vele toepassingen beschikbaar is en op maat kan worden gemaakt v.w.b. de vorstbeveiliging en/of kleur.

Ethyleenglycol
Dit product heeft de beste koeleigenschappen van alle glycolen. Als je het vergelijkt met propyleenglycol is er minder ethyleenglycol nodig om hetzelfde niveau van vorstbescherming te bereiken.

Ethyleenglycol wordt geproduceerd door een chemische reactie tussen ethyleenoxide en een katalysator.

Drie belangrijke toepassingen van ethyleenglycol

  • Tussenproduct bij de vervaardiging van polyestervezels voor plastic flessen van PET
  • Automotive antivries formuleringen
  • Koudemiddelen die een antivriesmiddel vereisen

Propyleenglycol
Dit product heeft dezelfde eigenschappen als ethyleenglycol wat betreft antivries en het beschermen tegen corrosie en algen. Echter heeft het een lager giftigheidsniveau, er is wel meer van dit product nodig voor een vergelijkende vorstbeveiliging wat resulteert in een hogere viscositeit met als gevolg meer weerstand, dus een zwaardere verpopping. Daarnaast is het sneller af te breken en veiliger om mee te werken dan bij ethyleenglycol.

Coolflow
Dan is er bij Oliehandel.BE nog een derde optie verkrijgbaar, weliswaar op basis van Ethyleen, maar niet giftig en inzetbaar waar gevraagd wordt om een glycol op propyleenbasis. We noemen dit een Non-toxic Glycol op basis van Ethyleen. Een uitstekende vorstbestendige koudedrager met een zeer lage viscositeit. Goedkoper dan de dure propyleen producten en beter verpompbaar.

Het speciale additief zorgt ervoor dat ethyleenglycol niet langer giftig is voor mens en dier. Drank- en voedingsmiddelproducenten kunnen hierdoor nu ook profiteren van de unieke eigenschappen van ethyleenglycol.

De grootste voordelen van non-toxic ethyleenglycol:

  • Efficiëntere warmteoverdracht.
  • Eenvoudiger te pompen, vooral bij lage temperaturen.
  • Minder volume voor dezelfde vorstbescherming.
  • Goedkoper per liter.

Op zoek naar glycol producten, maar je weet niet precies welk product nu het beste past bij jouw toepassing? Neem dan contact op met onze specialisten.

We helpen graag en staan voor je klaar!

Share:

Whatsapp