Fietsen

Het fietsseizoen is begonnen!

Het mooie weer staat voor de deur, de natuur is op z’n mooist….! Tijd om dat stalen ros uit de schuur te halen; tijd om er weer lekker op uit te gaan met de fiets. Om niet voor vervelende verrassingen te komen staan, is het slim om uw fiets klaar te maken voor een nieuw terras- en fietsseizoen.

Maak als eerste uw fiets schoon met een (lauwwarm) sopje, dit werkt het best met een autoshampoo, u kunt ook de speciale bikewash of Bike & Chain Cleaner gebruiken. Deze zijn gemaakt voor gespoten lakken en tasten die niet aan. Voor de moeilijk bereikbare onderdelen kunt u een tandenborstel of een doek gebruiken. Gebruik liever geen hogedrukspuit, hiermee verwijdert u ongewenst al snel het vet uit de lagers. Laat uw fiets nu goed drogen en wrijf daarna de fiets in met waterafstotende fietsolie of bike shine spray.

Het is belangrijk om regelmatig uw ketting te smeren, maar zeker aan het begin van het seizoen een “must”. Voordat u gaat smeren, is het belangrijk om uw ketting te reinigen. Spuit de ketting in met een goede kettingreiniger of Bike & Chain Cleaner. Wrijf hem vervolgens met een oude doek droog en spuit hem daarna in met een goede kettingolie (spray). Een goede kettingspray zal zich hechten aan de ketting, en is in  staat om tussen de schakels “te kruipen”. Gebruik dus nooit een willekeurige olie. Een handige hulp om te voorkomen dat uw fiets onder de kettingspray komt is de kettingspray-spatbeschermer.

Tot slot adviseren wij om alle chrome & aluminium delen schoon te maken en te poetsen zodat deze niet worden aangetast door vocht. Hiervoor gebruikt u het best een professionele Chrome & Alu polish.

Controleer nu nog even je bandenspanning en de verlichting. Bij een elektrische fiets checkt u uiteraard de accu om ervoor te zorgen dat u helemaal klaar bent voor het nieuwe fietsseizoen!

Share:

Whatsapp