Duur/duurzaam

Duur of Duurzaam?

Duurzaam is een “begrip” die je steeds vaker hoort. Maar wat is nu eigenlijk de betekenis en doelstelling van duurzaam? Duurzaam betekent: 'bedoeld om lang mee te gaan', 'relatief milieuvriendelijk', 'grondstof besparend'. Deze term heeft dus betrekking op dingen die geproduceerd of verkregen zijn en/of “gebruikt worden” op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Het woord “duur” in duurzaamheid kan de indruk wekken dat het product duurder is dan een regulier geproduceerd product. Steeds vaker blijkt dat duurzame producten niet altijd duurder hoeven te zijn, maar dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren.

Je kan om verschillende redenen duurzame producten willen gebruiken, denk hierbij aan doelbewust consumeren, beter voor mens, dier en milieu. Door duurzaam te leven, kan je daarnaast in een aantal gevallen ook besparen op je dagelijkse kosten. Geen impulsaankopen, maar je afvragen of je een product echt nodig hebt. Niet steeds opnieuw een plastic tasje afrekenen bij de boodschappen, maar een tas van thuis meenemen. Bedenk tot slot dat een lager energieverbruik en minder afval, ook tot lagere kosten leiden.

Wanneer je het slim aanpakt, kan je zelfs fors besparen wanneer je duurzaam onderneemt.
Naast onze reguliere en biologische smeermiddelen, verkopen we bij Oliehandel.BE ook een hele specifieke lijn met uitsluitend duurzame smeermiddelen. Deze producten gaan veel langer mee dan reguliere of biologische producten. Logisch dat deze producten in aanschaf dan ook wat meer kosten, maar wanneer je aantoonbaar verversingstermijnen kan verlengen is een simpele rekensom voldoende om te beseffen dat dit in bepaalde situaties forse besparingen kunnen opleveren.

We weten inmiddels uit ervaring dat de behaalde resultaten met deze speciale producten daadwerkelijk heel veel voordelen en besparingen bieden en dus zorgen voor een significante kostenbesparing bij een groot aantal toepassingen. Met name in de industrie- agri- marine- en transportsector maar ook in de auto- en motorsport!

Heb jij vragen over duurzame smeermiddelen en ben jij geïnteresseerd in duurzaam ondernemen en besparingen op je bedrijfskosten? Neem dan contact op met Oliehandel.NL onze specialisten kijken graag met jou naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Lees ook onze blog over Goedkoop of Duurkoop.

Team Oliehandel.BE

Share:

Whatsapp