De ideale winterslaap voor uw Old-, Youngtimer of motorfiets, oliehandel.nl geeft u advies!

Tip 1.

Wanneer u uw motorfiets gedurende langere periode, 4 tot 6 weken, niet gebruikt en er tijdens de langdurige stalling brandstof in de tank achter blijft, bestaat het gevaar dat de benzine gaat oxideren. Hierdoor ontstaat “vervuiling” in de tank en in diverse zeer belangrijke onderdelen in de carburateur of brandstofsysteem. Dit met gevolg dat de motor zeer slecht wil starten en onregelmatig zal lopen.

Gebruik hiervoor een van de volgende producten:

Motorex Fuel Stabilezer 125 ml.


Tip 2.

Zet uw “lieveling” schoon en droog weg. Met schoon bedoelen wij dan ook echt schoon. Verwijder al het vuil, teer, brandstofresten etc.. van uw voertuig met een onderhoudsmiddel welke daarvoor geschikt is. Het chrome en sierdelen van u voertuig is vaak slecht bestand tegen invloeden van buitenaf. U kunt dit extra beschermen door er een laagje wax op aan te brengen, en dit na de winterslaap er weer af te poetsen.

Ook hebben wij een corrosie beschermer in het assortiment, welke deze deze delen nog beter beschermt dan een laag wax, maar dat is afhankelijk van uw budget wat u wilt uitgeven aan het onderhoud van uw dierbare bezit!

Gebruik hiervoor een van de volgende producten:

S100 Corrosie bescherming

Applied Multiwax

S100 Totaalreiniger

Valma Wash & Shine

Tip 3.

Zet uw voertuig droog weg. Doet u dit in een landelijke omgeving, pas dan op dat u het voertuig niet op een oude “mest” put zet, i.v.m. corrosie. Tegen ongedierte, b.v. marters, helpen hele dure middelen, maar een simpel “wc eend” blokje helpt hier ook tegen.


Tip 4.

Zorg dat uw voertuig “goed” verzekerd is. Vaak staat “uw liefde” voor een prikkie bij een kennis of buurman etc… Maar als er wat gebeurd, wie is er dan aansprakelijk????? Even uw polis nakijken of iets laten veranderen scheelt een hoop ergenis en leed.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van de producten, of advies willen hebben over olie, smeermiddelen , schoonmaakmiddelen etc.. Dan kunt u ons bereiken op 088 0323300 of info@oliehandel.nl

Met gesmeerde groet,

Jan de Croon

Oliehandel.nl

Tags:

Motorex, S100, Valma, Shell, Kroon Oil, Castrol, DCO, Eurol, winterklaar, brandstoftoevoeging, winterslaap, tip, advies

Share:

Whatsapp