Nieuw bij Oliehandel.be: DCO Racing 102 Racebrandstof

Benzine met een octaangehalte van 102 was eerder bij de meeste tankstations verkrijgbaar. Helaas behoort dit door de verplichte levering van E10 biobrandstof tot de verleden tijd.

Deze benzine met een octaangetal van 102 is nu vaak vervangen door de wettelijk verplichte E10 brandstoffen.

Sinds 2019 wordt de benzine aangeduid met E10 of E5, dit staat voor de maximale hoeveelheid bijgemengde bio-ethanol. De toevoeging (bio-ethanol) is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie van producten als suiker, maïs of tarwe. E10-benzine is tot maximaal tien procent ethanol bijgemengd, bij E5 is dat maximaal vijf procent. Alle nieuwere auto’s kunnen rijden op E10-benzine, in tegenstelling tot veel oudere auto’s. De hogere concentratie ethanol kan bij oudere auto’s voor schade aan onder andere leidingen en pakkingen zorgen.

Liefhebbers van snelle auto’s of klassiekers zijn absoluut niet blij met deze ontwikkelingen. Door de toevoeging van ethanol veranderd niet alleen de verbranding, maar ook het vermogen. Benzine zonder ethanol en met een hoger octaangetal leidt tot een efficiëntere verbranding met meer vermogen.

Als grootste online olie- en smeermiddelen aanbieder én leverancier van een groot assortiment additieven, krijgen wij bij Oliehandel.nl wekelijks aanvragen voor de zogenaamde racebrandstof.
Zowel liefhebbers van (klassieke) sportwagens als professionals uit de race-, cross- en rallywereld zijn gebaat bij de voordelen van een kwalitatief goede ethanolvrije racebrandstof met een hoog octaangehalte. Het gebruik van DCO Racing 102 zorgt voor een efficiëntere verbranding, meer vermogen en minder kans op pingelen. Daarom hebben wij besloten dit product op te nemen in ons assortiment.

Bij Oliehandel.nl is nu , op aanvraag, een benzine met een octaangehalte van 102 (RON, MON 94), geheel vrij van ethanol te bestellen. De naam voor deze brandstof is DCO Racing 102.

Share:

Whatsapp