Kettingzaagolie

Wanneer u met een kettingzaag werkt, wilt u natuurlijk dat deze goed werkt en dat u er makkelijk mee kan zagen. Allereerst is het belangrijk dat uw ketting in optimale staat is, alle zaagkettingen worden na verloop van tijd bot. Met als gevolg dat zagen langer duurt, de ketting sneller slijt en u steeds meer kracht moet zetten. Ook de spanning is van invloed op het correct functioneren van een kettingzaag. Is uw kettingzaag voorzien van een goed geslepen ketting die op de juiste wijze is gespannen? Dan komen we bij de smering van de ketting.

In deze blog geven wij u graag wat meer informatie voor de smering van de ketting op een kettingzaag.

Welke olie geschikt is voor de ketting van uw kettingzaag hangt af van een aantal factoren. Wanneer u gelooft dat u afgewerkte motorolie op uw ketting kan gebruiken, zal u uiteindelijk tot de conclusie komen dat dit een kostbare “bezuiniging” is geweest. Een olie voor de ketting van een kettingzaag smeert en koelt de ketting. Deze loopt rondom het zaagblad, op de punt van het zaagblad slingert een willekeurige olie al snel van de ketting, zo ook een afgewerkte olie…verkeerde zuinigheid dus!

Een goede kettingzaagolie smeert, koelt en blijft langdurig “plakken” aan de ketting. Er zijn in grote lijnen twee verschillende types olieën verkrijgbaar voor de ketting. De nog steeds als meest verkochte versie is de minerale kettingzaagolie, daarnaast bestaat er ook een biologische kettingzaag olie. Een nadeel van biologisch afbreekbare kettingzaagolie is dat deze olie eerder gaat “koeken” en vastzitten op de ketting wanneer u de kettingzaag niet dagelijks gebruikt. Een minerale olie is niet biologisch afbreekbaar, maar prijstechnisch gunstiger en heeft als voordeel dat deze nooit zal aankoeken, wanneer u de kettingzaag voor een langere periode niet gaat gebruiken.

Voor een goede en betaalbare kettingzaagolie verwijzen we je graag naar onze webshop voor een groot aanbod van diverse soorten en merken kettingzaagolie. Hier vindt u ook de beste brandstof en 2T motorolie voor de kettingzaag.

 

 

Share:

Whatsapp