Cim-Tek is de oplossing!

Brandstof-Vocht problemen? Cim-tek is de oplossing!

Het merk Cim-tek loopt voorop als het gaat om filtertechnologie. Het merk is herkenbaar in de markten voor aardolie, industrie, landbouw, zware machines/apparatuur en biobrandstoffen. In de afgelopen 70 jaar is Cim-tek doorgegaan met het perfectioneren van hun ontwerp en expertise op het gebied van vloeistoffiltratietoepassingen. Van waterdetectie-/verwijderingsproducten tot eersteklas filtratie-efficiëntie, u vindt het allemaal wanneer u een oplossingsfilter nodig heeft.

Door de jaren heen blijft Cim-Tek hun productlijnen innoveren en nieuwe producten onderzoeken/ontwikkelen. Het is echter bijzonder om op te merken dat sommige van hun originele producten nog steeds marktleiders zijn. Het is een bewijs van de kwaliteit en de vooruitziende blik van de engineering, het ontwerp en de productie van de originele ontwerpen, zoals de Pre-Vent-dop en het 200 Line-filter. Filtratie is een noodzaak in alle markten over de hele wereld. En u kunt er zeker van zijn dat Cim-Tek van plan is een wereldwijde leider te blijven in het bieden van die noodzaak.

Een van de meest verkochte Cim-tek filters, is het filterelement type 260 hydro-sorbfilter 30.

In de landbouw, transport, wegenbouw, luchtvaart, pleziervaart en bij strandsportondernemingen worden storingen of zelfs stilstand van motoren en machines meestal veroorzaakt door water of vocht in de brandstof. Dit is een steeds terugkerend probleem.

Het Cim-tek hydrosorbfilter heeft de eigenschap om vuildeeltjes tot 30 micron te filteren. Ook filtert het element eventueel aanwezig geëmulgeerd water uit brandstof, dat ontstaat door condensvorming en/of lekkage in de opslagtanks.

Eigenschappen & Voordelen

Het Cim-tek hydro-sorbfilter bestaat uit een gietijzeren bovenstuk met binnendraad en een verwisselbaar filterelement. Dit milieuvriendelijke element bevat een special filtermat dat de unieke eigenschap heeft water te absorberen en de brandstof te laten passeren. Zodra het filterelement verzadigd raakt is het niet meer mogelijk de brandstof er doorheen te pompen, hetgeen een beveiliging is voor de kostbare brandstofmotoren. De filterelementen zijn op een simpele wijze te vervangen.

Gelet op de werking van het filter, adviseren wij het filter 1 x per jaar te vervangen.

 

Vragen over de filters van Cim-Tek? Wij helpen je graag! 

Share:

Whatsapp