Nozzles

Brandstof- & Vloeistofpistolen (Nozzles)

Brandstof- en vloeistofpistolen, ook wel nozzles genoemd, zijn er in heel veel soorten, kleuren en maten. Ze zijn er voor verschillende brandstoffen en vloeistoffen zoals Adblue en antivriesproducten. De meest verkochte nozzles zijn die voor diesel en benzine.

De meest bekende zijn natuurlijk de nozzles welke u gebruikt op een tankstation, vaak in de kleuren zwart, groen, geel en/of rood. Dit zijn de zogenaamde automatische brandstofpistolen, ontworpen met het oog op een verscheidenheid aan doseertoepassingen, drukgevoelig en voorzien van een automatische afslag (Uitschakeling).

Deze pistolen worden ook ingezet bij bedrijven waar men een eigen tankinstallatie gebruikt. Op industrieterreinen, bij transportbedrijven, de agrarische sector of watersportbedrijven vind je vaak een stationaire opslag voor diesel waar men gebruik maakt deze brandstofpistolen.

Door de enorme opkomst van Adblue, om de uitstoot van uitlaatgassen te beperken, is er ook een diversiteit aan Adblue pistolen beschikbaar op de markt. Deze pistolen zijn speciaal ontworpen voor Adblue en bestand tegen de samenstelling van deze vloeistof.

Des te meer voertuigen afgeleverd worden met een AdBlue® systeem, hoe vaker er verkeerd getankt wordt, met alle ergernissen en kosten van dien. De Elafix vuladapter is de oplossing voor dit probleem.

De Elafix vuladapter werkt in combinatie met een vulpistool met magneetadapter. De Elafix vuladapter geeft pas AdBlue® af, wanneer deze magnetisch gekoppeld wordt met de adapter. Deze magneet monteer je handig en snel in de tankopening. Dit voorkomt dat er Diesel in de AdBlue® tank, of vice versa, komt.

De vuladapter van Elafix is noodzakelijk om AdBlue® te kunnen tanken. Zonder deze magnetische adapter kun je niet in een jerrycan tanken, alleen in de originele AdBlue® tank.

Elafix vuladapter heeft de volgende eigenschappen: het werkt magnetisch, is zwart/blauw, heeft een diameter van 19,5 mm en is afsluitbaar.

Voor het veilig en betrouwbaar doseren van brandstoffen, AdBlue, antivries- en ruitensproeiervloeistof voor on-road, off-road, commerciële en industriële zware vrachtwagens, landbouw of andere dieselvoertuigen adviseren we je eens te kijken op Oliehandel.nl. Hier vind je voor diverse toepassingen alle denkbare afgifte pistolen in verschillende prijsstellingen.

Heb jij een vraag over een nozzle?

Dan helpt het team van Oliehandel je graag bij het maken van de juiste keuze.

Share:

Whatsapp