Boot en vakantie

Boot & Vakantie

De vakantie staat weer voor de deur! Voor bootliefhebbers de tijd om de boot aan een laatste inspectie te onderwerpen, om zorgeloos te kunnen varen tijdens de vakantie.

Natuurlijk wil je dat jouw boot er ook tijdens de vakantie op z’n best uit ziet en goed beschermd is tegen de felle zon. Een flinke was/poetsbeurt is daarom aan te bevelen. Hiervoor zijn diverse producten in de handel. Heb jij je boot voor het vaarseizoen al gepoetst en in de wax gezet is een goede shampoo met wax voldoende om jouw boot weer te laten glanzen en te beschermen tegen de felle zon. Heb je nog geen waxlaag aangebracht voor het seizoen? Dan is de turle wax original nog steeds een van de beste wax producten.

Op het water wil je niet graag dat je motor je in de steek laat, goed onderhoud voorkomt veel problemen. Niet iedereen heeft tijd gehad, of er aan gedacht om de olie en filters te wisselen, toch is dit echt van belang om storingen en pech te voorkomen, bovendien zorgt het voor een langere levensduur van jouw dure bootmotor. Op de homepage van oliehandel.nl, vind jij onder productadvies, met 4 muisklikken de juiste olie voor jouw boot. Hier vind je ook nog eens snel en eenvoudig de juiste filters.

Voor het doorsmeren van je stuurinrichting en andere beweegbare delen adviseren we de marinegrease. Dit is een uitstekend vet, universeel inzetbaar, betaalbaar en uitstekend geschikt voor de watersport & scheepvaart. Het doorsmeren van de vetnippels is echt een heel eenvoudige klus welke jij gemakkelijk zelf kunt doen. Met de juiste vetspuit is dit klusje zo geklaard en bespaar veel kosten, de aanschaf van een vetspuit heb je al snel terug verdiend aan onderhoud een reparatiekosten.

Een veel gehoorde klacht is het niet mooi lopen van de motor door vervuiling van de brandstof. Juist in deze tijd waar alle brandstoffen zijn voorzien van bio-toevoegingen is dit een veel gehoorde klacht. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw motor uitvalt op het water…Om deze klachten te voorkomen is de VSPe Power Plus Multu Shot van Millers voor benzine motoren echt een goede keuze! Het een alles-in-één brandstofadditief. Het is een ethanol killer, loodvervanger en octaanverhoger. Zorg dat je altijd een flesje aan boord hebt en dit voor het tanken toevoegt aan je brandstof. Voor de dieselaars adviseren wij de Diesel Power Ecomax.

T’ja en dan als laatste…wel zo fijn wanneer je boot probleemloos wil starten. Check dus altijd voor de vakantie nog een keer je accu(‘s). zijn ze aan vervanging toe?  Kijk dan eens op de onbetwiste accuspecialist Recyccu, ze hebben speciale accu’s voor de watersport!

We wensen je een behouden vaart & zonnige vakantie op het water.

Share:

Whatsapp