Motorolie voor uw BMW: Oliehandel.be verkoopt het

Uw vrienden van Oliehandel.be zijn gek op auto’s. Deze blog gaat over BMW motorolie. Er zijn behoorlijk wat mogelijkheden, als het gaat om BMW specificaties voor motorolie. Uw BMW moet de juiste olie en goedkeuring hebben. U wilt dat uw BMW motor optima forma blijft presteren, zoals u van u BMW gewend bent. Oliehandel.be heeft speciaal voor uw BMW motorolie.

Longlife for your BMW

Veelvoorkomende BMW specificaties zijn bijvoorbeeld BMW Longlife-01, BMW Longlife-04 en BMW Longlife-12 FE. De specificaties voor uw BMW, vind je altijd terug op de verpakkingen van de producten. Zo weet u snel, als BMW liefhebber, wat het beste product is voor uw wagen

De juiste kwaliteitseisen

SAE (Society of American Engineers), API (American Petroleum Institute) en ACEA (European Automobile Manufactures Association) zijn veelgehoorde termen binnen de BMW oliën. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit en standaard van motorolieën. Tussen 1990 en 2000 werden de motoren steeds geavanceerder, onder andere die van BMW. De kwaliteit van de oliën moest geborgen worden. BMW creëerde speciale olieformules voor haar geavanceerde motoren.

Motorolie voor BMW

Door het geavanceerde systeem in een BMW, dient er de juiste motorolie gebruikt te worden. Het vervangen van de motorolie dient tussen de 15.000 en 30.000 kilometer gedaan te worden (afhankelijk van de longlife specificatie). Deze intervallen kunnen alleen gehandhaafd worden wanneer u de juiste, gespecificeerde motorolie voor BMW gebruikt.

Longlife-01

Longlife-01 voldoet aan de ACEA A3/B4. Dit is onder andere voor brandstofsoorten met een hoog zwavelgehalte. Deze olie is uiteraard API SN/CF goedgekeurd..

Longlife-04

Longlife-04 is een speciale BMW goedkeuring voor volledig synthetische long-life olie. De viscositeiten van de Longlife-04 olie zijn SAE 0W-30, 0W-40, 5W-30 en 5W-40. De algemene prestaties zijn ACEA C3 en deze olie is daarmee ook geschikt voor roetfilters.

Longlife-12

Longlife-12 FE is een speciale BMW motorolie. BMW specificeert haar eigen producten voor deze specificatie als tevens compatibel met ACEA C2. De viscositeit van de Longlife-12 FE is SAE 0W-30. Deze olie kenmerkt zich door de brandstofbesparende eigenschappen.

Twijfels over de motorolie voor uw BMW?

Oliehandel.be heeft een scala aan producten voor jouw BMW. Neem dan contact met ons op of gebruik de online adviseur!

Share:

Whatsapp